Goochelaars Ontmaskerd

Goochelaars Ontmaskerd was een tv programma dat enkele jaren geleden elke week op de televisie de zien was. Tijdens dit tv programma werd een goocheltruc of illusie vertoond door een gemaskerde goochelaar. Daarna volgde de uitleg van de truc.

Maar wat is nu de zin en onzin van een goochelaar die trucs ontmaskerd? Een goochelaar geeft zijn geheimen toch niet prijs? Het hele bestaansrecht van een goochelaar bestaat toch daarin om zijn trucs geheim te houden? Wat bezielde deze goochelaar? En wat vind ik eigenlijk van dit tv programma?

In de afgelopen jaren zijn er al heel uitzendingen te zien geweest. Ik herinner mij nog het allereerste seizoen. Mijn eerste reactie was van “wat haalt die goochelaar in zijn hoofd”? En wie schuilt er achter dit masker?

Tijdens deze afleveringen kwamen er ook enkele trucs voorbij die ik zelf in mijn shows aan het publiek vertoonde! Daar werd ik in eerste instantie uiteraard niet blij van! Maar bij nader inzien dacht ik bij mijzelf van “hoeveel mensen kijken er eigenlijk naar dit programma”?  En nog belangrijker “hoe lang zal de kijker onthouden hoe de goocheltruc in zijn werking gaat”?

De gemaskerde goochelaar onthult zich

Aan het eind van het 1e seizoen trok deze gemaskerde goochelaar zijn masker af en liet hij zien wie hij dus eigenlijk was.  Het bleek dus Val Valentino te zijn. Deze goochelaar trad ook wel eens op in Las Vegas. Maar nu zul je je natuurlijk gaan afvragen van “waarom ontmaskerde hij goocheltrucs?” en “waarom was hij eerst gemaskerd en onthulde hij zich daarna”. Hij had toch ook zonder masker alle trucs kunnen uitleggen?

Volgens Val Valentino was het interesse in de goochelkunst verloren. Doormiddel van deze actie wilde hij de ervoor zorgen dat het publiek weer gefascineerd zou raken in deze bijzondere kunstvorm!

Het ware verhaal achter dit programma

Later bleek de ware reden. Deze goochelaar had aan dit tv-proogramma meegeholpen puur om geld.  Val Valentino kreeg omgerekend 1 miljoen dollar (circa 1 miljoen euro) om dit programma te presenteren. Blijkbaar verdiende hij niet genoeg geld met zijn shows in Las Vegas. Of wilde hij snel rijk worden, En toen kwam hij dus op het idee van het tv programma “de gemaskerde goochelaar” Je zult natuurlijk wel begrijpen dat deze goochelaar in Las Vegas niet meer aan werk kwam. Hij werd door zijn collega goochelaars ook volledig genegeerd. Maar met 1 miljoen dollar hoef je je om geld geen zorgen meer te maken over je inkomsten!

Wat vind ik nu van dit tv programma?

Zoals ik al had aangegeven was ik in het begin niet blij met dit programma. Maar gedurende de tijd maakte ik mij niet meer druk. Ik gebruik zelfs nu nog trucs en illusie’s die in het tv programma werden uitgelegd! Inderdaad je hoort het goed! Ik maak mij totaal geen zorgen. Er is echt niemand in het publiek die weet hoe de truc werkt!

Ik leg ook trucs uit zonder masker

Uiteraard leg ik ook wel eens een goocheltruc uit. Dit doe ik uiteraard dan zonder masker. Een truc uitleggen doe ik wel eens tijdens een optreden als tafelgoochelaar.

Vind je het leuk dat ik jou trucs uitleg waarmee je jouw vrienden, familie kunt verrassen? Boek dan eens een workshop goochelen.

Goochelaar boeken op jouw feest?

Lijkt het jouw leuk dat ik als goochelaar een kijkje achter de schermen geef? Of wil je dat ik iedereen verbaas met een interactieve voorstelling?

Neem dan gerust contact op. Wil je mij liever telefonisch spreken? Dat kan uiteraard ook. Je kunt mij bellen op tel: 06 – 13 69 39 69

contact opnemen

Over de schrijver
Goochelaar Paul Weiss is eigenaar van Paul Weiss Magic Events. Paul treed op door heel Nederland en Belgie voor de meest uitéénlopende opdrachtgevers. U kunt hem inhuren tijdens diverse feesten en evenementen. Paul heeft een sympathieke uitstraling met een open houding. Hij is één van de meest geliefde goochelaars onder opdrachtgevers. Voor vragen kunt u mij altijd bellen op tel: 06 - 13693969 of neemt u contact met mij op via de contactpagina.
Reactie plaatsen

Op zoek naar een goochelaar?
Bekijk onderstaand de mogelijkheden

Rondlopende Goochelaar
Magie tussen het publiek

Op zoek naar iets anders?
Bekijk de mogelijkheden