Munt laten verdwijnen

Je toont het publiek een één euro munt. Je stopt de munt nu in je hand. Je maakt een magisch gebaar over de hand. Open je nu de hand is de munt verdwenen! Opnieuw sluit je de hand en de munt komt weer tevoorschijn!

Hoe werkt het?

Voordat je de truc gaat vertonen heb je een labello in een stick-vorm nodig (zie foto). Labello gebruik je om je lippen mee in te smeren.

 

Plak een beetje labello op de rug van je linker hand (zie blauw plek foto). Let er wel op dat je de labello precies op deze plek aanbrengt. Je zult voelen dat de labello een beetje plakkerig is.

Plak de labello op de juiste plek

 

Wat ziet het publiek?

Wat het publiek ziet is het volgende (zie foto 3 t/m 5): De rechter hand toont de één euro munt aan het publiek. De munt wordt nu in de linker hand gestopt. De linker hand wordt vervolgens gesloten. Met de rechter maak je nu een magisch gebaar over de linker vuist. Beide handen worden nu geopend. De munt is verdwenen. Uiteraard is dit niet wat er echt gebeurd.

FOTO 3

FOTO 4

FOTO 5

 Wat gebeurd er echt?

Je dient de munt met je rechter duim en wijsvinger vast te houden (zie foto3). Je gaat met de munt naar je linker hand. Zodra je de linker hand heb bereikt, sluit je deze (foto 4). Je vingers gaan ook in de linker vuist. Echter De duim van de rechter hand, plakt de munt achter op de rug van de linker hand (plek labello. De munt blijft dan plakken). (Zie foto 6 en 7). Zodra de duim de munt op de plek van de labello heeft geplakt, kun je rest van de vingers uit de linker vuist wegtrekken.

FOTO 6

FOTO 7

Vervolgens op je beide handen (zoals op foto 5) en laat je deze alleen van de binnenkant zien. Houdt de rug van je handen naar jezelf gericht, anders ziet men uiteraard de munt. Op de munt weer te laten verschijnen doe je eigenlijk alles in omgekeerde volgorde.

Zoals bij elke truc is het belangrijk dat je dit goed oefent. Het geheel moet er vloeiend en overtuigend uitzien. De timing van het bereiken van je linker hand, het sluiten van de linker hand tot een vuist en het plakken van de munt op de rug van de linker hand moet er vloeiend uitzien. Oefen dit heel goed voor een spiegel.

Extra Tips Zorg ervoor dat het publiek niet links of rechts van je staat, anders ziet men natuurlijk dat de munt zich achterop je hand bevindt. Wanneer je deze truc oefent kun je het beste eerst de munt echt in je linker hand stoppen. Je kunt dan zien hoe het er normaal uit zou zien. Daarna kun je de truc oefenen zoals hierboven beschreven. Als het beide keren hetzelfde er uitziet weet je dat je het goed beheerst.

Hoe meer perfectie.. Hoe meer indruk!

Wilt u Goochelaar Paul ook graag inhuren. Neem dan even contact met mij op op tel: 06 – 13 69 39 69 of gebruik nevenstaand contactformulier.