Magic Unlimted Stopt

Magic Unlimited, het bekende goocheltrio stopt na 27 jaar met het verzorgen van illusieshows. Het goocheltrio wordt gevormd door Illusionisten Oscar, Renzo en Mara.  

De vader van Oscar en Renzo, Hans Kazan was natuurlijk al een bekende goochelaar in Nederland.  Hij had ook een eigen tv programma waarin hij verschillende goocheltrucs liet zien waarbij ook bekende nederlanders werden uitgenodigd. De allereerste optredens van Magic Unlimited vonden dan ook plaats tijdes dit tv programma.

Vader Hans Kazan was sceptisch 

Toen Oscar, Renzo en Mara tegen Hans Kazan vertelden dat zij een illusieshow wilde gaan opzetten, was Hans in eerste instantie sceptisch. Een inkomen verdienen met goocheloptredens was immers heel moeilijk. Dat was alleen weggelegd voor een handvol goochelaars in Nederland zoals bijvoorbeeld Hans Klok.

Nadat de beide zoons en Mara hadden uitgelegd wat hun bedoeling was en hoe zij zich wilde onderscheiden, raakte Hans langzamerhand wel enthousiast. Dus toen begonnen ze met het uitwerken van hun acts.

Aan de slag met o.a. een choreograaf

Bij het opzetten van de show kwamen de beide zoons en Mara er al snel achter dat doordat zij allemaal zo verschillend waren qua karakter het niet zo makkelijk was als zij in eerste instantie hadden gedacht. Ze hadden allemaal wel hun eigen idee hoe het zou moeten. Dus werd er een choreograaf in de arm genomen. Dit zorgde ervoor dat elke persoonlijkheid op de juiste manier in de show naar voren kwam. Ook van hun vader kregen zij uiteraard hulp. Dit alles zorgde ervoor dat er een balans tussen de 3 kwam.

Niet het stereotype illusionist

Magic Unlimited wilde niet het stereotype beeld van een illusionist gaan uithangen. Heel vaak zie je dat een illusionist zijn assistente in een kist stopt en dat zij vervolgens wordt doorgezaagd!

Bij Magic Unlimted echter waren alle drie gelijk aan elkaar. Alle drie waren zij dus zowel illusionist als assistent(e). De ene keer stapte Oscar in een kist of iets dergelijks,  en de andere keer ging Renzo zweven en verdween Mara plotseling van het toneel! Hierdoor onderscheide Magic Unlimted zich van de rest en zijn zij waarschijnlijk ook zo succesvol geworden.

Optredens in vele landen

Magic Unlimited is in vele landen geweest waarin zij hun kunsten hebben mogen vertonen. Soms waren zij meerdere weken. of zelfs maanden van huis. Oscar vertelde tijdens een tv programma bijvoorbeeld ook dat zij zelfs in Kazachstan zijn geweest. Volgens Oscar een land waar hij normaal gesproken nooit naartoe zou zijn geweest.  Maar het was dan wel weer een hele bijzondere ervaring.

Waarom stopt Magic Unlimted eigenlijk?

De vraag is natuurlijk ,waarom stopt Magic Unlimted nu eigenlijk ?. Ze zijn zo succesvol toch?  Volgens Oscar is er tijd voor verandering. Zowel hij als Renzo zijn immers ook al een tijdje vader. Beide willen graag ook  meer tijd met hun gezin doorbrengen.. Bovendien zo gaf Oscar aan, zijn er nog andere dingen die hij graag wil gaan doen. Er is ook nog zoveel meer te ontdekken. Zo zou hij bijvoorbeeld ook graag iets met maatschappelijk werk willen gaan doen.

Laatste shows

Op dit moment verzorgt Magic Unlimted de laatste theatershows. Na deze reeks is het dan toch echt definitief afgelopen en zullen hun wegen scheiden. Althans op het gebied van Magic.

Over de schrijver
Goochelaar Paul Weiss is eigenaar van Paul Weiss Magic Events. Paul treed op door heel Nederland en Belgie voor de meest uitéénlopende opdrachtgevers. U kunt hem inhuren tijdens diverse feesten en evenementen. Paul heeft een sympathieke uitstraling met een open houding. Hij is één van de meest geliefde goochelaars onder opdrachtgevers. Voor vragen kunt u mij altijd bellen op tel: 06 - 13693969 of neemt u contact met mij op via de contactpagina.
Reactie plaatsen

Op zoek naar een goochelaar?
Bekijk onderstaand de mogelijkheden

Rondlopende Goochelaar
Magie tussen het publiek

Op zoek naar iets anders?
Bekijk de mogelijkheden