Munt laten verdwijnen

Je toont het publiek een één euro munt. Je stopt de munt nu in je hand. Je maakt een magisch gebaar over de hand. Open je nu de hand is de munt verdwenen! Opnieuw sluit je de hand en de munt komt weer tevoorschijn!

Hoe werkt het?

Voordat je de truc gaat vertonen heb je een labello in een stick-vorm nodig (zie foto). Labello gebruik je om je lippen mee in te smeren.

Plak een beetje labello op de rug van je linker hand (zie blauw plek foto). Let er wel op dat je de labello precies op deze plek aanbrengt. Je zult voelen dat de labello een beetje plakkerig is.

goocheltruc leren labello op hand plakken

Plak de labello op de juiste plek

Wat ziet het publiek?

Wat het publiek ziet is het volgende (zie foto 3 t/m 5): De rechter hand toont de één euro munt aan het publiek. De munt wordt nu in de linker hand gestopt. De linker hand wordt vervolgens gesloten. Met de rechter maak je nu een magisch gebaar over de linker vuist. Beide handen worden nu geopend. De munt is verdwenen. Uiteraard is dit niet wat er echt gebeurd.

munt wordt getoond

FOTO 3

munt wordt in gesloten hand gestopt

FOTO 4

munt is verdwenen

FOTO 5

 Wat gebeurd er echt?

Je dient de munt met je rechter duim en wijsvinger vast te houden (zie foto3). Je gaat met de munt naar je linker hand. Zodra je de linker hand heb bereikt, sluit je deze (foto 4). Je vingers gaan ook in de linker vuist. Echter De duim van de rechter hand, plakt de munt achter op de rug van de linker hand (plek labello. De munt blijft dan plakken). (Zie foto 6 en 7). Zodra de duim de munt op de plek van de labello heeft geplakt, kun je rest van de vingers uit de linker vuist wegtrekken.

munt wordt achter op hand geplakt

FOTO 6

munt wordt niet hand gestopt

FOTO 7

Vervolgens op je beide handen (zoals op foto 5) en laat je deze alleen van de binnenkant zien. Houdt de rug van je handen naar jezelf gericht, anders ziet men uiteraard de munt. Op de munt weer te laten verschijnen doe je eigenlijk alles in omgekeerde volgorde.

Zoals bij elke truc is het belangrijk dat je dit goed oefent. Het geheel moet er vloeiend en overtuigend uitzien. De timing van het bereiken van je linker hand, het sluiten van de linker hand tot een vuist en het plakken van de munt op de rug van de linker hand moet er vloeiend uitzien. Oefen dit heel goed voor een spiegel.

Extra Tips Zorg ervoor dat het publiek niet links of rechts van je staat, anders ziet men natuurlijk dat de munt zich achterop je hand bevindt. Wanneer je deze truc oefent kun je het beste eerst de munt echt in je linker hand stoppen. Je kunt dan zien hoe het er normaal uit zou zien. Daarna kun je de truc oefenen zoals hierboven beschreven. Als het beide keren hetzelfde er uitziet weet je dat je het goed beheerst.

Hoe meer perfectie.. Hoe meer indruk!

Wilt u Goochelaar Paul ook graag inhuren. Neem dan even contact met mij op op tel: 06 – 13 69 39 69 of gebruik nevenstaand contactformulier.

Over de schrijver
Goochelaar Paul Weiss is eigenaar van Paul Weiss Magic Events. Paul treed op door heel Nederland en Belgie voor de meest uitéénlopende opdrachtgevers. U kunt hem inhuren tijdens diverse feesten en evenementen. Paul heeft een sympathieke uitstraling met een open houding. Hij is één van de meest geliefde goochelaars onder opdrachtgevers. Voor vragen kunt u mij altijd bellen op tel: 06 - 13693969 of neemt u contact met mij op via de contactpagina.
Reactie plaatsen

Op zoek naar een goochelaar?
Bekijk onderstaand de mogelijkheden

Rondlopende Goochelaar
Magie tussen het publiek

Op zoek naar iets anders?
Bekijk de mogelijkheden