Wat is een Illusionist

Wat is een illusionist? En wat doet een illusionist allemaal? Deze vraag krijg ik regelmatig gesteld.Een illusionist is een persoon die dingen laat zien die anders zijn dan de werkelijkheid laat vermoeden.

Met andere woorden een illusionist laat dingen zien die in de werkelijkheid nooit echt hebben plaatsgevonden! Simpelweg doordat onze ogen worden bedrogen.

Een illusionist creëert een schijnbare werkelijkheid

Door een combinatie van verschillende technieken creëert een illusionist een schijnbare werkelijkheid.Een illusionist weet het publiek ervan te overtuigen dat wat zij zien de werkelijkheid is.

Maar de realiteit is natuurlijk anders! Uiteraard weet het publiek dat wat zij zien te mooi is om waar te zijn! Desondanks vergezeld het publiek de illusionist voor zijn reis door de wondere wereld der illusie.

Tijdens deze magische reis krijgt het publiek betoverend entertaiment te zien dat elke geloof overstijgt!

Een illusionist maakt gebruik van optische illusies

Om deze wonderen te kunnen volbrengen maakt een illusionist optimaal gebruik van optische illusie. Het menselijk brein probeert namelijk alles in perspectief te brengen. Juist hierdoor worden onze ogen dus bedrogen.

Scheef of niet

Kijk ook even naar de onderstaande afbeelding.  De lijnen lopen scheef toch? Maar neem maar eens een liniaal. Je zult ontdekken dat de lijnen toch echt wel recht lopen.

voorbeeld van een optische illusie waar een illusionist gebruik van maakt

De illusie met de verdwenen stippen

Kijk ook maar eens naar de onderstaande illusie. Kijk en concentreer je goed op de middelste stip en laat je verwonderen.

Video Impressie optische illusie’s

In de onderstaande video kun je heel goed ontdekken hoe onze ogen worden bedrogen. Het is echt bizar om te zien hoe ons brein wordt misleid!

Een illusionist tart met de natuurwetten

Schijnbaar heeft een illusionist totaal geen moeite met de natuurwetten.  Zonder problemen  omzeilt hij alle regels op het gebied van natuurkunde en wiskunde. Hierdoor weet een illusionist diverse gebeurtenissen te creëen die grenzen aan het onmogelijke.

Een illusionist kan bijvoorbeeld een assistente uit het niets laten verschijnen. Of hij kan op onverklaarbare wijze gedachtes onthullen. Niets is voor een illusionist onbereikbaar.

Doordat een illusionist een onmogelijke wereld weet te creëeren is het één van meeste geboekte entertainment acts tijdens diverse feesten en evenementen.

Voorbeelden van illusie van mij als illusionist

Onderstaand tref je enkele illusies aan die ik tijdens mijn show naar wens kan vertonen.

illusieacts

arm illusie

verschillende soorten illusie die een illusionist kan vertonen

Een illusionist laat een persoon of object zweven

Zweefillusies behoren tot op de dag van vandaag tot één van de meest opzienbarende illusies.

Op onverklaarbare laat een illusionist bijvoorbeeld een persoon of voorwerp door de lucht zweven. Vervolgens laat de illusionist zelfs zien dat er geen draden aan te pas komen!

zweefillusie

Als illusionist laat ik een tafel zweven.

Naast een persoon kan een illusionist ook moeiteloos objecten door de lucht laten zweven. Niets is voor een illusionist onmogelijk.

Tijdens mijn illusieact laat ik bijvoorbeeld ook een tafel door de lucht zweven. Een persoon mag mij daarbij zelfs assisteren.

Een illusonist zaagt iemand doormidden

De doorzaag illusie behoort tot op de dag van vandaag tot de meest onverklaarbare illusies.Tijdens de doorzaag illusie wordt de assistente in 2 of meer stukken gezaagd!

Van deze illusie zijn er trouwens al vele varianten ontwikkeld. Elk variant is nog mooier dan de andere.

doorzaagillusie

 

Bekijk een impressie van mijn illusieact

In de onderstaande video laat ik de twee meest bekende illusies zien. De doorzaag act en de zweef-illusie.

Illusionist inhuren?

Ben je nieuwsgierig hoe ik als illusionist jouw ogen weet te bedriegen? Ik hoor natuurlijk graag van je.

In een onderling bespreek ik graag met jou de mogelijkheden voor een illusieshow op jouw feest. Je kunt mij bereiken via het contactformulier of op tel: 06 – 13 69 39 69

contact opnemen

Over de schrijver
Goochelaar Paul Weiss is eigenaar van Paul Weiss Magic Events. Paul treed op door heel Nederland en Belgie voor de meest uitéénlopende opdrachtgevers. U kunt hem inhuren tijdens diverse feesten en evenementen. Paul heeft een sympathieke uitstraling met een open houding. Hij is één van de meest geliefde goochelaars onder opdrachtgevers. Voor vragen kunt u mij altijd bellen op tel: 06 - 13693969 of neemt u contact met mij op via de contactpagina.
Reactie plaatsen

Op zoek naar een goochelaar?
Bekijk onderstaand de mogelijkheden

Rondlopende Goochelaar
Magie tussen het publiek

Op zoek naar iets anders?
Bekijk de mogelijkheden