David Copperfield

David Copperfield is naar mijn mening de meest bekende illusionist ter wereld. Ik noem hem dan ook illusionist en geen goochelaar. De reden hiervoor is dat David Copperfield tot op heden met name grote illusies heeft vertoond. David Copperfield is de bedenker van de beste illusies ter wereld. Vele illusionisten uit de hele wereld hebben zijn illusies dan ook gekopieerd.

Hoe het allemaal begon

Zijn echte naam is David Seth Kotkin. Op jonge leeftijd raakte hij al in de ban van de magie. Hij verzorgde optredens tijdens verschillende evenementen.

Hij brak door met zijn 1e tv show. Tijdens deze 1e tv show liet hij het publiek al kennis maken met enkele baanbrekende illusies.

David Copperfield en zijn TV shows

David Copperfield is heel bekend geworden door zijn tv shows. Om de zoveel jaar kwam hij met een nieuwe tv show. Elke show was nog beter dan de voorgaande. Deze tv shows werden over de hele wereld uitgezonden..In 2003 is hij definitief gestopt met het maken van tv shows.

David Copperfield – live shows

Illusionist David Copperfield heeft ook vele jaren diverse landen over de hele wereld bezocht. Tijdens deze shows liet hij het publiek versteld staan van zijn spectaculaire illusies. Zelf ben ik ook in de gelegenheid geweest om van zijn shows te genieten. Sindds 2004 is hij gestopt om de wereld rond te reizen. Momenteel treed hij alleen nog op in Las Vegas. In deze stad vol shows, glamour en prachtige casino’s treed hij overigens al op sinds 1977!

Beroemde Illusies van David Copperfield

David Copperfield is heel beroemd geworden door enkele baanbrekende illusie’s. Deze illusies werden dan ook over de hele wereld uitgezonden. De illusies kun je ook terugvinden indien je op zoek gaat op youtube.

Overzicht enkele illusies

Verdwenenen VrijheidsbeeldIedereen was aan de buis gekluisterd toen david copperfield het vrijheidsbeeld in new york liet verdwijnen.

Verdwenen Vliegtuig: David Copperfield liet zelfs een vliegtuig verdwijnen. Het vliegtuig was rondom afgesloten doormiddel van schermen. Ook stonden er mensen bij die geblinddoekt werden en om het vliegtuig heen stonden. Toch wist deze grootmeester het onmogelijke mogelijk te maken,

Door de chinese muur lopen:  Over water lopen was bij mensen al bekend. Maar door een muur heenlopen was toch wel iets wat mensen niet zullen verwachten. Althans dat dacht David Copperfield. Hij reisde naar china en liep vervolgens onder toezicht van diverse camera’s dwars door de chinese muur heen

Zwevende en verdwenen trein: Jaren later nadat hij een vliegtuig had laten verdwijnen dacht david copperfield dat het nog beter kon.  Een trein werd afgedekt. Vervolgens begon deze omhoog te zweven. Later werd het doek wegtrokken en was de trein spoorloos verdwenen

Flying- Beste illusie ooit ontwikkeld door David Copperfield

Tot slot

David Copperfield is de grondlegger voor baanbrekende illusies over de hele wereld. Ook al is zijn carriere bijna tot zijn einde gekomen. Hij blijft een inspiratie voor veel goochelaars en illusionisten. David Copperfield is en blijft voor mij de king of illusions.

Over de schrijver
Goochelaar Paul Weiss is eigenaar van Paul Weiss Magic Events. Paul treed op door heel Nederland en Belgie voor de meest uitéénlopende opdrachtgevers. U kunt hem inhuren tijdens diverse feesten en evenementen. Paul heeft een sympathieke uitstraling met een open houding. Hij is één van de meest geliefde goochelaars onder opdrachtgevers. Voor vragen kunt u mij altijd bellen op tel: 06 - 13693969 of neemt u contact met mij op via de contactpagina.
Reactie plaatsen

Op zoek naar een goochelaar?
Bekijk onderstaand de mogelijkheden

Rondlopende Goochelaar
Magie tussen het publiek

Op zoek naar iets anders?
Bekijk de mogelijkheden