Beroemde Goochelaar gezocht ? Maar de vraag is natuurlijk., welke beroemde goochelaars zijn er zoal? Om heel eerlijk te zijn zijn er niet zo heel veel beroemde goochelaars. Althans als het gaat om goochelaars die bekend zijn bij een breder publiek en over een deel van de wereld.

Als je een goochelaar bent, zul je zeer waarschijnlijk wel veel meer goochelaars kennen. In de ogen van een goochelaar zijn deze dan ook beroemd!

Beroemde of bekende goochelaar?

De vraag is nu, Wanneer ben je nu bekend en wanneer beroemd? Uiteraard hoef je geen beroemde goochelaar te zijn om bekend te zijn. Een bekende goochelaar ben je meestal in je eigen stad of dorp of in je eigen land. Viktor Mids bijvoorbeeld is een bekende goochelaarin Nederland. Ook Hans Kazan is een bekende goochelaar. Beide zijn zeker niet beroemd.

Ben je bekend in meer landen dan kun je je wel rekenen tot een meer beroemde goochelaar. Hoe meer mensen je dus kennen hoe beroemde je bent. 

Wereld Beroemde goochelaar en illusionisten

Onderstaande enkele wereldberoemde goochelaars en illusionisten die beroemd zijn geworden in een groot deel van de wereld. Zij zijn bekend geworden doormiddel van de tv en/of de media.

David Copperfield

Deze illusionist is echt wereldberoemd. Zijn spectaculaire en unieke illusies grenzen aan het onmogelijke. Bovendien heeft deze illusionist al diverse ammy awards gewonnen. Copperfield is ook de grondlegger van meerdere wereldberoemde illusies zoals o.a.  het laten verdwijnen van een vliegtuig, lopen door de Chinese muur en vliegen etc..

Houdini de ontsnappingskoning.

Houdini leeft natuurlijk niet meer. Maar hij werd wereldberoemd door zijn vele ontsnappingsacts. Enkele van deze acts worden tegenwoordig nog door vele goochelaars en illusionisten over de hele wereld vertoond.
Het nieuws over Houdini ging de hele wereld over. Berichten over hem verschenen in de krant. TV, internet etc. bestonden toen in de tijd natuurlijk nog niet.

Siegfried & Roy

Hoewel Siegfried & Roy eigenlijk nooit op tv zijn verschenen en alleen hebben opgetreden in Las Vegas, zijn zij toch heel wereldberoemd geworden. Dit komt natuurlijk met name doordat mensen die in las Vegas zijn geweest hun show hebben bezocht. Maar ze zijn ook wereldberoemd geworden doordat zij acts vertoonden met witte tijgers. Siegfried and Roy hebben ook 1 tv programma gemaakt.

Dynamo

Dynamo is een goochelaar die streetmagic vertoond. Dynamo vertoond daarbij op straat diverse goochelacts met diverse soms geleende objecten. Zijn optredens worden wereldwijd op tv uitgezonden. Dynamo is dan ook de meest beroemde goochelaar van de wereld op dit moment.

Hans Klok

Hans klok komt uit ons eigen land. Inmiddels is deze Illusionist toch best wel beroemd geworden. Hij heeft opgetreden in een groot deel van de wereld. Bovendien heeft hij ook complete theatershow in Las Vegas.

Hoe wordt je nou een beroemde goochelaar?

Om een beroemde goochelaar te worden ontkom je er eigenlijk niet aan om op tv te zijn geweest en/of in Las Vegas te hebben opgetreden. Een andere manier om de laatste jaren wereldberoemd te worden is door de hele wereld over te reizen en bekend te worden bij een breed publiek. Doormiddel van de tv en media zoals YouTube kun dan ook behoorlijk beroemd worden.

Tot slot

Moet je nu een. beroemde goochelaar zijn om je publiek te kunnen verwonderen? Nee zeker niet. Ik zelf ben ook geen beroemde goochelaar.  Maar doormiddel van mijn goochelacts weet ik mijn publiek wel te verwonderen.


Artikelen in Beroemde goochelaar

arrow_drop_up arrow_drop_down