Harry Houdini de legende

Ongetwijfeld zul je de naam “Harry Houdini” wel eens gehoord hebben. Harry Houdini leefde rond 1900. Houdini stond bekend om zijn vele onmogelijke ontspanningen. Hij liet zich boeien werd in een dwangbuis gestopt en liet zich opsluiten in een gevangenis om vervolgens hieruit te ontsnappen!

Harry Houdini’s echte naam

De echte naam van Harry Houdini is Ehrich Weiss. Mijn naam is Paul Weiss! Wel heel toevallig toch? Persoonlijk ben ik ook een enorme fan van ontsnappingen. Niet van die gevaarlijke acts hoor. Dat gaat maar al te vaak fout! Maar wel ontsnappingen waarvan het publiek denkt “Hoe krijgt Paul dit voor elkaar?”

Gevaarlijke ontsnappingsacts

Houdini vertoonde ook hele gevaarlijke ontsnappingsacts. Één van de meest beroemde ontsnappingen was toch wel de onderwaterontsnapping. Houdini liet zich opsluiten in een kist die vervolgens onder water werd gegooid! Houdini moest zien te ontsnappen voordat de lucht op was.

Harry Houdini’s Postzak ontsnapping

Één van de allereerste ontsnappingsacts van Houdini was de postzakontsnapping. In het begin van zijn carrière ging het postkantoor een weddenschap aan met Houdini. De weddenschap bestond daaruit dat Houdini zich doormiddel van politiehandboeien liet ketenen. Daarna moest  hij zich vervolgens in een postzak laten opsluiten. De postzak werd vervolgens dichtgebonden met een touw. Je raad het al. Houdini wist toch te ontsnappen en won daarmee de weddenschap. Met het gewonnen geld gaf hij zijn eerste voorstelling in het theater.

Ook Goochelaar Paul Weiss zal de postzakontsnapping binnenkort in zijn programma opnemen

De postzakontsnapping vind ik een erg toffe ontsnapping. Ik begrijp nog steeds niet helemaal hoe Houdini het voor elkaar kreeg om hieruit te ontsnappen! Ik werk nu al maanden aan deze act om deze voor eigen publiek te gaan vertonen. Een deel van de oplossing van dit raadsel heb ik al uitgewerkt. De verwachting is dat deze act zeer binnenkort in mijn programma te zien zal zijn.

Over de schrijver
Goochelaar Paul Weiss is eigenaar van Paul Weiss Magic Events. Paul treed op door heel Nederland en Belgie voor de meest uitéénlopende opdrachtgevers. U kunt hem inhuren tijdens diverse feesten en evenementen. Paul heeft een sympathieke uitstraling met een open houding. Hij is één van de meest geliefde goochelaars onder opdrachtgevers. Voor vragen kunt u mij altijd bellen op tel: 06 - 13693969 of neemt u contact met mij op via de contactpagina.
Reactie plaatsen

Op zoek naar een goochelaar?
Bekijk onderstaand de mogelijkheden

Rondlopende Goochelaar
Magie tussen het publiek

Op zoek naar iets anders?
Bekijk de mogelijkheden