Iemand laten zweven

Iemand laten zweven is altijd al de droom geweest van goochelaars. Of moet ik beter zeggen illusionisten. Want het zijn namelijk de illusionisten die de meer grote illusies uitvoeren. Het laten zweven van een assistente is één van deze illusies.

Tegenwoordig is het natuurlijk geen droom meer. Illusionisten over de hele wereld laten personen op verschillende locaties zweven. In de meeste gevallen zullen deze zweef illusies plaatsvinden op een groot podium. Één van deze illusionisten is natuurlijk onze eigen landgenoot Hans Klok.

Zweeft een persoon echt?

De grote vraag is natuurlijk kan een illusionist zijn assistente echt laten zweven? Het antwoord hierop is nee. Een illusionist wordt natuurlijk niet voor niets een illusionist genoemd. Een illusionist creëert namelijk illusies.  Als hij echt iemand zou kunnen laten zweven, dan zou dat echte magie zijn! De illusionist zou dan een tovenaar zijn. En tovenaars bestaan natuurlijk alleen in verhalen.

De illusie van het laten zweven

Zoals ik aangaf creëert een illusionist de illusie dat hij iemand kan laten zweven. Hiervoor gebruikt hij verschillende high-tech technieken. Deze technieken zijn uiteraard strikt geheim. Deze zijn dan ook alleen bekend bij goochelaars en illusionisten. Ook al is het niet echt. Deze technieken zorgen er wel voor dat het publiek niet anders kan aannemen dat de persoon echt zweeft.

Iemand laten zweven door de jaren heen

In de loop der jaren zijn er al heel wat soorten zweefeffecten geweest. De allereerste zweefillusie werd in de jaren 2o vertoond door de illusionist harry kellar. Hij liet zijn assistente op het toneel omhoog en omlaag zweven. De techniek om de assistente zo te laten zweven wordt tegenwoordig nog steeds gebruikt. Hierbij moet ik wel vertellen dat deze techniek wel steeds geraffineerder is geworden. llusionist Richiardi uit Nederland heeft deze illusie ook diverse keren vertoond.

Zie ook de onderstaande video.

https://www.youtube.com/watch?v=02-UtRMUtP4

Geen gemakkelijke opgave

Het laten zweven van een persoon is echter geen gemakkelijke opgave. Dit geldt dan hoofdzakelijk voor de persoon die gaat zweven. De persoon in kwestie dient over een perfecte lichaamsbeheersing te beschikken. Dit is belangrijk om een perfecte illusie te creëeren. De persoog mag niet te zwaar zijn en dient over een bepaalde lichaamsbouw te beschikken. Daarom wordt eigenlijk ook altijd gekozen voor een vrouw. Je ziet niet voor niets dat een illusionist zijn assistente laat zweven.

De illusionist zweeft zelf.

Er zijn echter ook versies waarbij de illusionist zelf gaat zweven. O.a. Hans Klok, David Copperfield etc. hebben deze illusie al vaak vertoond.

De perfecte zweefillusie van David Copperfield

David Copperfield was de eerste illusionist die de meest opmerkelijke zweefillusie ooit vertoonde.  Hij zweeft omhoog, omlaag, maakt duikelingen en zweeft zelfs in een afgesloten transparante bak. Vervolgens zweeft hij ook nog eens door een ring heen. Deze illusie is zo goed, omdat bij deze versie elke verdenking van het gebruik van draden wordt ontkracht.

Bekijk de beide onderstaande video’s en laat je verrassen

Over de schrijver
Goochelaar Paul Weiss is eigenaar van Paul Weiss Magic Events. Paul treed op door heel Nederland en Belgie voor de meest uitéénlopende opdrachtgevers. U kunt hem inhuren tijdens diverse feesten en evenementen. Paul heeft een sympathieke uitstraling met een open houding. Hij is één van de meest geliefde goochelaars onder opdrachtgevers. Voor vragen kunt u mij altijd bellen op tel: 06 - 13693969 of neemt u contact met mij op via de contactpagina.
Reactie plaatsen

Op zoek naar een goochelaar?
Bekijk onderstaand de mogelijkheden

Rondlopende Goochelaar
Magie tussen het publiek

Op zoek naar iets anders?
Bekijk de mogelijkheden