Page content

article content

Wat is het verschil tussen een goochelaar en een illusionist

Wat is het verschil tussen een goochelaar en een illusionist? Wanneer noem je iemand nou een goochelaar? En wanneer nu eigenlijk een Illusionist? Het zijn twee omschrijvingen die afwisselend worden gebruikt. Beide zijn personen die mensen laten verbazen met diverse magische acts. Maar is er een verschil?

Zowel een goochelaar als een illusionist doen natuurlijk hetzelfde. Ze maken gebruik van misleiding en maken schijnbaar het onmogelijke mogelijk. Af en toe krijg ik een mail van iemand die op zoek is naar een illusionist die tijdens de verjaardag van hun dochtertje of zoontje een leuke magic show kan verzorgen. Waar men eigenlijk naar op zoek is, is een goochelaar. Ik ben het intussen wel gewend wanneer men om een illusionist vraagt. Uit de mail begrijp ik meestal wel waar men naar op zoek is en wat men bedoeld!

Wanneer nu wel goochelaar en wanneer nu wel Illusionist?

Binnen de  magische wereld zelf, dus tussen goochelaars en illusionisten onderling is een illusionist meer iemand die magische dingen vertoond met grotere objecten, terwijl een goochelaar meer goochelt met kleinere objecten zoals een spel kaarten of een stuk touw. Een illusionist laat ook mensen verdwijnen of verschijnen of vertoont bijvoorbeeld de bekende doorzaagtruc.

Maakt het nou wat uit welke term je nu gebruikt?

Nee eigenlijk niet. Zoals ik al aangaf doen beide hetzelfde. Zowel de goochelaar als de illusionist maken het onmogelijke mogelijk. Het is echter wel van belang dat wanneer een klant met een vraag komt dat zowel de goochelaar als de illusionist het juiste antwoord geeft op de vraag. Voor zowel de goochelaar als de illusionist moet duidelijk zijn wat de klant bedoeld, wat zijn verwachtingen zijn. Op deze wijze kan er geen misverstand ontstaan over de act die de klant zou kunnen verwachten als hij of zij uiteindelijk tot een boeking zou overgaan.

Uit het telefoongesprek of de email wordt meestal wel direct duidelijk naar wat voor een type act men op zoek is. Soms vraag ik door. En dan kom ik erachter dat men op zoek is naar een goochelaar die een show zou moeten verzorgen met kleinere objecten of juist een illusionist die bijvoorbeeld iemand kan laten verschijnen of verdwijnen. Het is natuurlijk ook heel goed mogelijk dat een klant beide onderdelen binnen de magische kunst graag in een act te zien zou willen krijgen.

Is Paul Weiss nu een goochelaar of Illusionist?

Zoals je wel uit mijn website kunt opmaken noem ik mij zowel goochelaar als illusionist. Dit komt doordat ik ook grotere acts kan vertonen waarbij ik bijvoorbeeld iemand kan doorzagen of een tafel laat zweven.

Duidelijk afspraken vooraf

Vooraf maak ik met de klant altijd goede afspraken en probeer ik zo specifiek mogelijk te zijn van wat de klant kan verwachten van de show. Mocht je nou interesse hebben in een bepaalde show en kun je dit niet vinden op mijn website dan hoor ik dit natuurlijk graag.

Vragen? Neem gerust contact op

Comment Section

0 reacties op “Wat is het verschil tussen een goochelaar en een illusionist

Plaats een reactie
Paul
Goochelaar Paul Weiss is eigenaar van Paul Weiss Magic Events. Paul treed op door heel Nederland en Belgie voor de meest uitéénlopende opdrachtgevers. U kunt hem inhuren tijdens diverse feesten en evenementen. Paul heeft een sympathieke uitstraling met een open houding. Hij is één van de meest geliefde goochelaars onder opdrachtgevers. Voor vragen kunt u mij altijd bellen op tel: 06 - 13693969 of neemt u contact met mij op via de contactpagina.