Wat is een goochelaar

Wat is een goochelaar? Deze vraag wordt toch best wel vaak gesteld. Is een goochelaar een tovenaar of iemand die doet alsof hij kan toveren?  En waar goochelt een goochelaar eigenlijk mee? Maar het begrip goochelaar gaat eigenlijk veel verder dan de meesten denken. Je kunt natuurlijk ook goochelen met cijfers.! Of goochelen met ballen. Dat hoeft dus niet altijd een goocheltruc te zijn!

 

Wat is een goochelaar dan die geen goocheltruc laat zien?

Iemand kan dus ook een goochelaar worden genoemd, terwijl hij geen goocheltruc vertoond. Maar meer een truc uithaalt. Als voorbeeld neem een tennisspeler. Normaal gesproken slaat hij met zijn racket voor zich. Maar ik heb ook wel eens speler gezien die met zijn racket door de benen heenslaat!. Dat is ook een hele goede truc. Of wat dacht je van een voetballer die kunstjes of trucjes uithaalt met de bal. Of wat dacht je van een boekhouder die goochelt met cijfers om alles kloppend te krijgen! Ik wil hiermee maar zeggen dat je ook een goochelaar genoemd kan worden terwijl je dus geen goocheltruc aan de mensen laat zien, maar dus meer een kunstje vertoond.

Voor de meesten mensen is een goochelaar die goochelt

De meeste mensen zullen bij een goochelaar wel denken aan iemand die goocheltrucs laat zien. Een goochelaar in de breedste zin van het woord is een persoon die verwondering bij het publiek opwekt. Dit krijgt hij voor elkaar door o.a. optisch bedrog, misleiding en/of een geheim iets.

Is een goochelaar iemand die “tovert”

Soms denken mensen dat een goochelaar en een tovenaar hetzelfde zijn. Tovenaars bestaat natuurlijk alleen in films en boeken. Maar een goochelaar doet alsof hij kan “toveren”.  Doormiddel van vingervlugheid, afleiding en vele geheime trucjes verbaast hij ieder publiek.Goochelen is een geheime kunst waarmee je het publiek dus kan betoveren. Het publiek denkt iets te hebben gezien wat onmogelijk is. Maar de goochelaar weet natuurlijk wel beter. Hij heeft puur gebruik gemaakt van een geheim om te doen alsof hij het onmogelijk mogelijk heeft gemaakt.

Goochelaar haalt trucjes uit.

Een goochelaar haalt altijd een truc uit. Dit doet hij door gebruik te maken van voorwerpen en objecten. Maar ook met speelkaarten goochelt een goochelaar. Objecten laat hij bijvoorbeeld verdwijnen, verschijnen of hij laat de objecten zelfs transformeren. Ook kan een goochelaar trucs doen met personen. Onderstaand een overzicht van hele leuke en hele bekende goocheltrucs die een goochelaar zoal kan vertonen

Papier naar geld

De goochelaar laat allemaal papiertjes zien. Vervolgens knipt hij in zijn handen en zijn de papiertjes veranderd in allemaal bankbiljetten.

Goochelen met doeken

Een goochelaar goochelt ook vaak met doeken. Hij laat doeken verkleuren of laat doeken op magische wijze door de lucht zweven!

De chinese ringen

De bekende goocheltruc is toch wel de truc met de ringen die op magische in elkaar smelten.  Deze goocheltruc is al eeuwenoud en behoort tot de meest klassieke goocheltrucs.

De bekende doorzaagtruc

Wie kent deze truc niet. De assistente stapt in een kast en de goochelaar of illusionist zaagt de assistente vervolgens doormidden. Van deze truc zijn er trouwens ook heel veel varianten. de meest spectaculaire versie is toch wel die van David Copperfield. Hij laat zich doormidden snijden doormiddel van een laser en zonder bedekking van een kast!
Toen ik deze illusie voor het eerst zag was ik heel erg onder de indruk.

Doorgeknipte en herstelde touw

De goochelaar neemt een stuk touw en knipt dit doormidden. Met een magische spreuk en natuurlijk wat toverzout is het touw weer helemaal heel.

Benieuwd naar wat ik als goochelaar kan betekenen?

Heeft u nog vragen of zou u het wel leuk vinden om mij als goochelaar in te huren? Maakt u dan gebruik van het contactformulier. Bellen kan natuurlijk ook op tel: 06 – 13693969.

Bedankt en wie weet betover ik u wel binnenkort op uw event.

contact opnemen

Over de schrijver
Goochelaar Paul Weiss is eigenaar van Paul Weiss Magic Events. Paul treed op door heel Nederland en Belgie voor de meest uitéénlopende opdrachtgevers. U kunt hem inhuren tijdens diverse feesten en evenementen. Paul heeft een sympathieke uitstraling met een open houding. Hij is één van de meest geliefde goochelaars onder opdrachtgevers. Voor vragen kunt u mij altijd bellen op tel: 06 - 13693969 of neemt u contact met mij op via de contactpagina.
Reactie plaatsen

Op zoek naar een goochelaar?
Bekijk onderstaand de mogelijkheden

Rondlopende Goochelaar
Magie tussen het publiek

Op zoek naar iets anders?
Bekijk de mogelijkheden