Hoe word je een goochelaar?

Hoe word je een goochelaar? Het is een vraag waar jij natuurlijk heel graag antwoord op wilt hebben? Voordat je hier een antwoord op kunt krijgen, zou je jezelf eerst moeten afvragen over welke kwaliteiten je zou moeten beschikken om überhaupt een goede goochelaar te kunnen worden.

Een goochelaar is een acteur

Bedenk dat een goochelaar niets anders is dan een acteur. Hij speelt de rol van een goochelaar. Deze goochelaar zal op amusante wijze vervolgens prachtige wonderen volbrengen. Wonderen die grenzen aan het onmogelijke! Deze goochelaar tart met de natuurwetten. Hij speelt ook o.a. met het brein van de toeschouwer. Hij kan bijvoorbeeld  gedachten raden! En objecten laten verdwijnen of zelfs laten zweven.

Een goochelaar moet daarnaast beschikken over een goede babbel, vingervlugheid, psychologische (mensen)kennis. Ook moet een goochelaar beschikken over professionele attributen. Wat betreft professionele attributen kun je dan denken aan speciaal goocheltouw (dus geen touw van de bouwmarkt etc.), een professioneel spel kaarten en overige professionele attributen zoals een tafel, kistjes etc.

Maar hoe wordt je nu een goochelaar?

Word je een goochelaar door enkele goocheltrucjes te kennen? Dan kan ik je nu al vertellen dat het je op deze manier niet zal lukken om een goochelaar te worden. Als goochelaar dien je over bepaalde vaardigheden te beschikken. Als je deze niet beschikt, dan zul je je deze vaardigheden moeten aanleren. En dit aanleren kost tijd. Veel mensen en dan met name kinderen kunnen hiervoor niet het geduld opbrengen.

Een goede basis

Als je goochelaar wilt worden dien je dus eerst basisvaardigheden te kennen. Naast enkele basistrucs, moet je bijvoorbeeld weten hoe je iets kleins kan laten verschijnen en/of kan laten verdwijnen. Hoe kun je ongemerkt bepaalde objecten met elkaar verwisselen?  Deze basisvaardigheden staan in de goochelwereld beter bekend als o.a. de “franse val” en bijvoorbeeld de “double lift”. De franse val is een manier om iets te laten verdwijnen. De double lift kan ik helaas niet uitleggen, aangezien ik dan een goochelgeheim zal prijsgeven.

Verder moet je weten hoe mensen denken? En hoe kun je mensen afleiden?

Basistrucs

Er zijn enkele basistrucs die je zeker moet kennen om sowieso de basis te leggen om uberhaupt een goochelaar te kunnen worden. Deze basistrucs zijn o.a.  het bekerspel, het doorgeknipte en herstelde touw, 3 oneven stukjes touw even lang maken en een kaart terugvinden in een spel kaarten, een munt laten verdwijnen en weer vanaf een andere plek tevoorschijn halen.

Je wordt goochelaar door te leren presenteren

Je moet ook leren te presenteren. Je spreekt immers mensen toe. Spreek duidelijk en gebruik correct Nederlands. Je moet ook boeiend kunnen vertellen en of mensen kunnen laten lachen.

Je wordt goochelaar door veel te oefenen

Oefenen is heel belangrijk. Als je goed oefent is dit zeker het 1/2 werk om je vervolgens een goochelaar te kunnen noemen. De meeste goochelaars die momenteel professioneel aan het werk zijn hebben de weg afgelegd van hobby goochelaar naar amateurgoochelaar tot uiteindelijk een professionele goochelaar

Uiteindelijk groei je door tot een echte goochelaar

Als je de basis hebt gelegd ga je vervolgens je grenzen verleggen. Je leert nog betere trucs en je leert nog beter om te presenteren.  Hoe beter jij wordt als presentator en hoe beter jouw trucs, hoe beter jij dus word als goochelaar. Misschien wordt jij wel de beste goochelaar van Nederland!

Nog vragen?

Stel ze dan onderaan deze pagina. Ik zal proberen deze zo snel en goed mogelijk te beantwoorden.

contact opnemen

Over de schrijver
Goochelaar Paul Weiss is eigenaar van Paul Weiss Magic Events. Paul treed op door heel Nederland en Belgie voor de meest uitéénlopende opdrachtgevers. U kunt hem inhuren tijdens diverse feesten en evenementen. Paul heeft een sympathieke uitstraling met een open houding. Hij is één van de meest geliefde goochelaars onder opdrachtgevers. Voor vragen kunt u mij altijd bellen op tel: 06 - 13693969 of neemt u contact met mij op via de contactpagina.
Reactie plaatsen

Op zoek naar een goochelaar?
Bekijk onderstaand de mogelijkheden

Rondlopende Goochelaar
Magie tussen het publiek

Op zoek naar iets anders?
Bekijk de mogelijkheden