beste goochelaar

Beste goochelaar aan het zoeken die van jouw feest een topfeest weet te maken? De beste goochelaar die beschikt over ruime ervaring en weet hoe je moet goochelen?

Met mijn ruim 20 jaar ervaring als goochelaar kan ik toch wel worden gerekend tot één van de beste goochelaars van Nederland. Bovendien heb ik ook al diverse prijzen gewonnen.
BEKIJK WAARVOOR JE MIJ KUNT INHURENbeste goochelshow voor jouw feest

Voor jond en Oud

Meer Lezen

 

Beste goochelaar van Nederland

Je beste goochelaar van Nederland noemen is natuurlijk nogal wat! Ik zal zelf nou niet zeggen dat ik de beste goochelaar van Nederland ben. Persoonlijk zou ik dit ook vrij arrogant vinden!

Als je al als beste goochelaar wilt worden beschouwd, dan kan dat sowieso doormiddel van deelname aan de Nederlandse Kampioenschappen goochelen.

Nk Goochelen

Elk jaar wordt het NK voor Goochelaars gehouden. Er zijn hiervoor verschillende categorieën zoals kaartgoochelaaars, algemene goochelaars, mentalisten, illusionisten etc. Alle deelnemende goochelacts worden door een vakjury beoordeeld.

De beste goochelaar is die goochelaar die de meeste punten behaald van alle deelnemende goochelaars van elke categorie. Uiteraard kun je ook de beste goochelaar worden in de desbetreffende categorie. Zo kun je bijvoorbeeld ook beste illusionist of beste straatgoochelaar worden.

Gewonnen prijzen

Ook ik heb al enkele keren aan de NK voor goochelen meegedaan. Daarbij heb ik o.a. een 1e en 3e prijs illusie gewonnen. In 2004 werd ik zelfs bekroond tot Nederlands Kampioen Illusie. Tijdens een regionaal straatgoochel wedstrijd heb ik in 2003 een 3e prijs gewonnen.

Hoe wordt je één van de betere goochelaars?

In nederland zijn er vele goochelaars actief bezig met goochelen. Sommige hiervan zijn amateur en andere zoals ik zijn weer professionele goochelaars. Nederland telt wel zeker 800 goochelaars.

Maar wat maakt een goochelaar nou precies een goede of tot de beste goochelaar? En hoe kun je eigenlijk de beste goochelaar worden? Als je één van de betere goochelaars wilt worden dan is het volgende belangrijk

Paul is één van de beste goochelaars van Nederland.

Een flinke dosis kennis is een must

Als goochelaar is het belangrijk dat je over veel kennis beschikt. Je moet natuurlijk veel goocheltrucs kennen, maar ook veel technieken die achter de trucs verborgen zitten.
Het spreekt voor zich dat ik als goochelaar niet kan ingaan op welke technieken dit precies zijn. Anders zou ik geheimen onthullen!

Als vergelijk kun je een schilder nemen. Je hebt kennis nodig van de verschillende laksoorten, ondergronden en kwasten. Maar er zijn ook veel verschillende technieken om een mooi schilderij te maken.


Entertainen en vermaken

Mensen moeten worden vermaakt. Dit onderdeel wordt door goochelaars heel vaak onderschat. Alleen een leuke goocheltruc laten zien waar het publiek verbaast over is, is helaas niet voldoende.

Je moet mensen betrekken bij de show, een leuk verhaaltje brengen etc. Dat is erg belangrijk. Je moet mensen af en toe ook aan het lachen brengen.Met andere woorden, je moeten mensen entertainen.

Ik zie soms goochelaars die een hele goede goocheltrucs laten zien. Sommige van deze goochelaars zijn zelfs professionals. En aan de andere kant zie ik amateurgoochelaar die een truc niet goed uitvoeren, maar beter kunnen presenteren als bijvoorbeeld een professional.

Improviseren

Het spreekt voor zich dat je als goochelaar ook moet kunnen improviseren. Je moet kunnen inspelen op onverwachtte situaties. Er kan van alles gebeuren. Iemand die anders reageert dan je zou kunnen verwachten of onverwachtte situaties zoals een glas water dat omvalt etc.

Goed met mensen omgaan

Natuurlijk is het ook belangrijk dat je met mensen moet kunnen omgaan.  Je moet weten wat je wel en wat je niet kan zeggen. Wie kan je wel bij de act betrekken en wie juist niet.  Met mijn ervaring voel ik het publiek precies aan en weet op die wijze een profesionele show neer te zetten.

Veel oefenen

Alleen als je veel oefent zul je een goocheltruc in perfectie beheersen. Niets is zo vervelend wanneer je een goocheltruc vertoond en iemand uit het publiek weet precies hoe je dit doet of nog erger. Een goocheltruc gaat fout!

Ik kan mij niet precies herinneren hoe vaak ik al heb geoefend. Maar het zijn vele vele uren. Soms oefen ik wel 100 uren om een goocheltruc te beheersen.

Veel ervaring

Je kunt nog zo veel oefenen en nog zo veel kennis hebben. Zonder optreden zult je geen goede goochelaar worden. Het is daarom belangrijk om zoveel mogelijk op te treden. Mijn eerste optredens waren gratis. Daarna ben ik betaalde optredens gaan doen . Als ik als mijn optredens tot heden optel kom ik aan ruim 1500 optredens in de afgelopen 20 jaar.

Hoe wordt je nu één van de beste goochelaars?

Zodra je als goochelaar kunt zeggen dat je aan alle bovenstaande "voorwaarden" voldoet, kun je wel zeggen dat je één van beste goochelaars van Nederland of zelfs de wereld zult worden. Maar ik moet hierbij vermelden dat het ook enorm veel tijd kost om een echt goede goochelaar te worden.

Bovendien komt er ook veel discipline bijkijken. Je zult hard moeten blijven werken. Alleen dan zul je als goochelaar je ultieme doel bereiken.

7 redenen om Paul te boeken?


  • Ruim 20 jaar ervaring
  • Ruim 1500 optreden verzorgt
  • Opgetreden voor verschillende doelgroepen
  • Opgetreden onder verschillende omstandigheden
  • Breed repertoire aan magic acts
  • Bereid zijn optredens altijd goed voor
  • Diverse vakprijzen gewonnen, waaronder Nederlands kampioen Illusie.

Benieuwd naar mij als eén van de beste goochelaar?

Nieuwsgierig naar een optreden van mij als goochelaar? Neem vrijblijvend contact op op tel: 06 - 13 69 39 69 of maak gebruik van het contactformulier.


prijzen opvragen voor één van de beste goochelshows van Nederland

contact opnemen met één van de beste goochelaars van Nederland