Kaarttrucs. Iedereen is er dol op

Kaarttrucs vinden mensen altijd erg fascinerend. De reden hiervoor is dat speelkaarten voor het publiek heel herkenbaar zijn. Veel mensen hebben thuis wel kaarten liggen. Misschien ken je zelf wel een hele leuke kaarttruc? lk persoonlijk vertoon ook regelmatig kaarttrucs. Dit doe ik dan meestal wanneer ik wordt geboekt als rondlopende goochelaar of als tafelgoochelaar. Maar ook wanneer ik wordt ingehuurd voor streetmagic vertoon ik natuurlijk graag een leuke truc met kaarten.

Welke soorten kaarttrucs zijn er zoal?

Kaarttrucs zijn er in vele varianten. Je hebt natuurlijk speelkaarten. Maar daarnaast heb je ook esp-kaarten. Esp kaarten zijn voorzien van eenvoudige symbolen zoals een circel, vierkant, ster, golvjes etc. Deze kaarten werden vroeger gebruikt om te testen of mensen over buitenzintuigelijke gaven beschikten. Esp kaarten worden tegenwoordig dan ook gebruikt door een mentalist. Kaarttrucs kun je het beste indelen in verschillende categorieën: herstellen, transformaties, onmogelijke verplaatsingen, kaartmanipulatie

Herstellen

Bij deze vorm wordt een gekozen speelkaart verscheurd en vervolgens op magische wijze hersteld. Het is ook mogelijk de gekozen kaart te laten voorzien van een handtekening of naam. Uiteraard kun je een hersteltruc ook leuk combineren met een transformatietruc.

Transformaties

Bij transformaties zal de kaart transformeren tot een andere kaart! De bekendste kaarttruc is toch wel de versie waarbij iemand een kaart mag kiezen. De kaart gaat vervolgens terug in het hele spel. Vervolgens zal de goochelaar de kaart proberen op te sporen. Het blijkt echter de verkeerde kaart te zijn! Vervolgens legt de goochelaar de betreffende kaart op tafel. Wanneer de kaart dan wordt omgedraaid blijft dat deze is getransformeerd in de gekozen kaart!

Maar er zijn natuurlijk ook kaarttrucs waarbij er met de speelkaarten iets heel anders gebeurd.  Zelf vertoon ik graag de volgende kaarttruc: 2 mensen uit het publiek kiezen ieder een kaart. Ze mogen ook hun naam op de kaart zetten. Vervolgens zal ik beide kaarten op magische wijze laten samensmelten tot 1 speelkaart. Iedere keer is het publiek super verbaast als ik deze truc vertoon. Uiteraard zijn er nog veel transformatietrucs te bedenken.

Onmogelijk verplaatsingen.

Bij deze trucs zal een gekozen speelkaart verdwijnen en verschijnen op een totaal andere plek! Dit kan in een doosje zijn dat de hele tijd al op tafel stond. Maar de kaart kan natuurlijk ook verschijnen vanuit een afgesloten portomonnee!

Kaartmanipulatie

Bij deze variant worden kaarten op verschillende manieren tevoorschijn getoverd of zullen deze verdwijnen. Deze trucs worden meestal vertoond door goochelaars die daarin gespecialiseerd zijn.  Deze variant van goochelen met kaarten wordt meestal tijdens een goochelshow op het podium vertoond.

Kaart goochelaar inhuren?

Lijkt het jouw leuk om mij op jouw feest als goochelaar met kaarten in te huren?  Neem dan gerust contact op.

Wil je liever persoonlijk contact met mij? Bel mij dan op tel: 06 – 13 69 39 69

contact opnemen

Over de schrijver
Goochelaar Paul Weiss is eigenaar van Paul Weiss Magic Events. Paul treed op door heel Nederland en Belgie voor de meest uitéénlopende opdrachtgevers. U kunt hem inhuren tijdens diverse feesten en evenementen. Paul heeft een sympathieke uitstraling met een open houding. Hij is één van de meest geliefde goochelaars onder opdrachtgevers. Voor vragen kunt u mij altijd bellen op tel: 06 - 13693969 of neemt u contact met mij op via de contactpagina.
Reactie plaatsen

Op zoek naar een goochelaar?
Bekijk onderstaand de mogelijkheden

Rondlopende Goochelaar
Magie tussen het publiek

Op zoek naar iets anders?
Bekijk de mogelijkheden