Wat is een Mentalist

Wat is een mentalist? En wat voor dingen doet een mentalist eigenlijk allemaal?Een mentalist creëert het onmogelijke door gebruik te maken van psychologie en en lichaamshouding. Een mentalist weet bijvoorbeeld bepaalde dingen over iemand te vertellen die normaal gesproken niemand kan weten! Of hij weet vooraf vrij zeker te “voorspellen” wat voor een keuze iemand zal gaan maken! Maar hoe is dit nou mogelijk  zou je je afvragen? In het onderstaande artikel kun je nalezen wat een mentalist precies is en hoe hij zijn doel kan bereiken.

Een mentalist maakt gebruik van verschillende technieken

Een mentalist gebruikt verschillende technieken om zijn doel te bereiken. Soms gebruikt hij slechts 1 techniek. Maar heel vaak zal hij verschillende technieken combineren.  Doormiddel van deze technieken is het voor hem als mentalist dus mogelijk om het publiek te misleiden.

Een mentalist maakt gebruik van “Lichaamshouding”

Je lichaamshouding kan je verraden! Wanneer je communiceert maak je continue gebruik van je lichaam. Tijdens een gesprek gebruik je bijvoorbeeld je handen, je hoofd en soms je benen. Met je hoofd kun je bijvoorbeeld even wegkijken net nadat je iets heb gezegd. Of je kijkt met je hoofd even naar beneden. Of je houdt je hoofd schuin. Ook gebruik je regelmatig je handen als je communiceert. Zijn je handen gesloten of heb je een open houding? beweeg je je handen veel terwijl je spreekt, wat doe je met je vingers?

Dit zijn allemaal zaken waar een mentalist oplet wanneer hij iets over je wilt komen te weten. Ik moet hierbij wel vertellen dat de mentalist het ook verkeerd kan interpreteren. Het is nooit 100% zeker! De persoon in kwestie kan soms ook om andere redenen een bepaalde lichaamshouding aannemen. Daarom zal een goede mentalist ook op andere zaken letten.

Voorbeeld: Wanneer iemand met belangstelling naar je luistert zal hij veelal zijn hoofd iets schuin houden. Als iemand zijn hoofd naar beneden houdt, kan dit twee dingen betekenen. Hij vindt wat jij vertelt niet interessant of hij liegt of wilt iets ontwijken.

Een mentalist maakt gebruik van “Gezichtsuitdrukking”

Het gezicht vertelt meer over iemand dan dat je zou denken. De gezichtsuitdrukking wordt gevormd door de ogen, de mond, voorhoofd en soms ook de neus. Ik ga hier niet in detail op in, maar ik zal een voorbeeld noemen. Wanneer de pupillen wat groter worden dan zijn wij veelal verheugd. Wanneer de pupillen kleiner worden dan ervaren wij dingen als iets naars.

Een mentalist luistert ook naar verbale uitdrukkingen

Bij deze techniek let de mentalist erop hoe mensen iets op een bepaalde manier zeggen of uitspreken. Is het met overtuiging? Of zit er een geringe twijfel in wat deze persoon zegt? Of denkt de persoon een heel kort moment na voordat hij iets zegt?  Een goede mentalist weet met vrij grote zekerheid te vertellen wat dit over iemand zegt.

Een mentalist kan je beïnvloeden

Een mentalist kan mensen ook beïnvloeden door bepaalde dingen tegen deze persoon te vertellen. Of hij vertelt iets op een bepaalde manier.  Wanneer een mentalist iemand van iets weet te overtuigen zal deze persoon ook geloven dat dit de waarheid is!

Onze hersenen zijn erg beïnvloedbaar

Onze hersenen kun je vergelijken met allemaal kleine radartjes. Onze hersenen kunnen worden beïnvloed door tal van zaken die zich rond om ons heen plaatsvinden.  Ik zal hierbij het voorbeeld van de “herhaling”  geven.

Stel iemand loopt door de stad. Van tevoren heeft de mentalist op diverse plekken van de route die deze persoon aflegd verschillende keren het nummer “7” laten vallen. Bijvoorbeeld aan de kassa van een winkel waar een bordje staat met daarop het getal “7” vermeld.  Op een reclamebord, op een jas van iemand. Het maakt niet uit waar dit getal verschijnt.

Elke keer wanneer de persoon dit getal ziet wordt dit nummer onbewust bij de persoon in de hersenen opgeslagen. Wanneer je nu deze persoon aan het einde van zijn wandeling vraagt om een getal te noemen tussen de 1 en de 10, is de kans groot dat hij het getal 7 zal noemen. Leuk toch?

Mentalist boeken?

Tijdens mijn shows vertoon ik ook regelmatig een mentale act.  Bij het gewone publiek staat dit ook wel bekind als mind magic of mindfuck entertainment.
Tijdens de show doe ik voorspellingen, gedachten lezen en telepathie!

Nieuwsgierig? Neem dan gerust contact op met mij om de mogelijkheden te bespreken. Contact opnemen kan op tel: 06 – 13 69 39 69 of gebruik het  contactformulier

contact opnemen

Over de schrijver
Goochelaar Paul Weiss is eigenaar van Paul Weiss Magic Events. Paul treed op door heel Nederland en Belgie voor de meest uitéénlopende opdrachtgevers. U kunt hem inhuren tijdens diverse feesten en evenementen. Paul heeft een sympathieke uitstraling met een open houding. Hij is één van de meest geliefde goochelaars onder opdrachtgevers. Voor vragen kunt u mij altijd bellen op tel: 06 - 13693969 of neemt u contact met mij op via de contactpagina.
Reactie plaatsen

Op zoek naar een goochelaar?
Bekijk onderstaand de mogelijkheden

Rondlopende Goochelaar
Magie tussen het publiek

Op zoek naar iets anders?
Bekijk de mogelijkheden