Page content

article content

Wat is een Mentalist

Wat is een mentalist? En wat voor dingen doet een mentalist eigenlijk allemaal? Een mentalist creëert het onmogelijke door gebruik te maken van de psyche van de mens. Een mentalist weet bijvoorbeeld bepaalde dingen over iemand te vertellen die normaal gesproken niemand kan weten. Of hij weet vooraf vrij zeker te “voorspellen” wat voor een keuze iemand zal gaan maken.

Maar hoe is dit nou mogelijk  zou je je afvragen? Om zijn doel te bereiken maakt een mentalist gebruik van de onderstaande technieken.

Techniek1 “Lichaamshouding”

Je lichaamshouding kan je verraden! Wanneer je communiceert maak je continue gebruik van je lichaam. Tijdens een gesprek gebruik je bijvoorbeeld je handen, je hoofd en soms je benen. Met je hoofd kun je bijvoorbeeld even wegkijken net nadat je iets heb gezegd. Of je kijkt met je hoofd even naar beneden. Of je houdt je hoofd schuin.

Ook gebruik je regelmatig je handen als je communiceert. Zijn je handen gesloten of heb je een open houding? beweeg je je handen veel terwijl je spreekt, wat doe je met je vingers?

Dit zijn allemaal zaken waar een mentalist oplet wanneer hij iets over je wilt komen te weten. Ik moet hierbij wel vertellen dat de mentalist het ook verkeerd kan interpreteren. Het is nooit 100% zeker! De persoon in kwestie kan soms ook om andere redenen een bepaalde lichaamshouding aannemen. Daarom zal een goede mentalist ook op andere zaken letten.

Voorbeeld: Wanneer iemand met belangstelling naar je luistert zal hij veelal zijn hoofd iets schuin houden. Als iemand zijn hoofd naar beneden houdt, ontwijkt hij vaak iets. Dit kan ook betekenen dat iemand liegt.

Techniek2 “Gezichtsuitdrukking”

Het gezicht vertelt meer over iemand dan dat je zou denken. De gezichtuitdrukking wordt gevormd door de ogen, de mond, voorhoofd en soms ook de neus. Ik ga hier niet in detail op in, maar ik zal een voorbeeld noemen. Wanneer de pupillen wat groter worden dan zijn wij veelal verheugd. Wanneer de pupillen kleiner worden dan ervaren wij dingen als iets naars.

Techniek 3 “Verbale uitdrukking”

Bij deze techniek let de mentalist erop hoe mensen iets op een bepaalde manier zeggen of uitspreken. Is het met overtuiging? Of zit er een geringe twijfel in wat deze persoon zegt? Of denkt de persoon een heel kort moment na voordat hij iets zegt?  Een goede mentalist weet met vrij grote zekerheid te vertellen wat dit over iemand zegt.

Techniek 4 “Beïnvloeding”

Een mentalist kan mensen ook beïnvloeden door bepaalde dingen tegen deze persoon te vertellen. Of hij vertelt iets op een bepaalde manier.  Wanneer een mentalist iemand van iets weet te overtuigen zal deze persoon ook geloven dat dit de waarheid is!

Onze hersenen zijn erg beïnvloedbaar

Onze hersenen kun je vergelijken met allemaal kleine radartjes. Onze hersenen kunnen worden beïnvloed door tal van zaken die zich rond om ons heen plaatsvinden.  Ik zal hierbij het voorbeeld van de “herhaling”  geven.

Stel iemand loopt door de stad. Van tevoren heeft de mentalist op diverse plekken van de route die deze persoon aflegd verschillende keren het nummer “7” laten vallen. Bijvoorbeeld aan de kassa van een winkel waar een bordje staat over met daarin het getal “7” vermeld.  Op een reclamebord, op een jas van iemand. Het maakt niet uit waar dit getal verschijnt.

Elke keer wanneer de persoon dit getal ziet wordt dit nummer onbewust bij de persoon in de hersenen opgeslagen. Wanneer je nu deze persoon aan het einde van zijn wandeling vraagt om een getal te noemen tussen de 1 en de 10, is de kans groot dat hij het getal 7 zal noemen. Leuk toch?

Mentalist Paul Weiss

Tijdens mijn shows vertoon ik ook regelmatig een mentale act. Een tijdje geleden heb ik een mentale act uitgewerkt waarbij ik 2 personen uit het publiek naar voren vraag. Vervolgens dienen beide uit 5 verschillende voorwerpen een willekeurig voorwerp te kiezen. Daarna zal ik deze personen meerdere keren een vraag stellen. Bedoeling is dat op elk vraag met “nee” wordt geantwoord. Aan de hand van hun antwoord kan ik vaak achterhalen of iemand liegt of niet.

Bent u benieuwd naar een mentale show van Paul Weiss?

Neem dan gerust contact op met Paul om de mogelijkheden te bespreken. Contact opnemen met Goochelaar Paul Weiss kan op tel: 06 – 13 69 39 69 of gebruikt u het onderstaande contactformulier

Vragen? Neem gerust contact op

Comment Section

0 reacties op “Wat is een Mentalist

Plaats een reactie
Paul
Goochelaar Paul Weiss is eigenaar van Paul Weiss Magic Events. Paul treed op door heel Nederland en Belgie voor de meest uitéénlopende opdrachtgevers. U kunt hem inhuren tijdens diverse feesten en evenementen. Paul heeft een sympathieke uitstraling met een open houding. Hij is één van de meest geliefde goochelaars onder opdrachtgevers. Voor vragen kunt u mij altijd bellen op tel: 06 - 13693969 of neemt u contact met mij op via de contactpagina.