Mind Magician

Een Mind Magician is een type goochelaar die magie tot stand brengt waarbij het brein een grote rol speelt. Dit staat ook wel bekend om mindfuck entertainment. Een Mind Magician wordt trouwens ook wel een mentalist genoemd. In dit bericht zal ik beide termen dan ook afwisselend gebruiken en toelichten wat een mind magician zoal allemaal kan.

Mind Magician manipuleert het brein

Het brein is een complex orgaan dat zeer gevoelig is voor diverse informatie en prikkels. Een mind magician of mentalist speelt hier op in. Hij weet daardoor het onmogelijke tot stand te brengen!

Een Mind magian manipuleert het brein zodanig zodat er informatie uit het brein kan worden verkregen. Maar het brein kan door de mentalist ook voorzien worden van specifieke informatie.  Hierdoor zal de persoon juist precies zo reageren zoals de mind magician het graag wil. Dit klinkt natuurlijk allemaal erg "Hocus Pocus", maar dat is het zeker niet! Je moet niet denken dat deze mind goochelaars alle informatie uit jouw brein kunnen ontfutselen!

Gedachten Lezen

Wellicht heb je op tv of youtube wel eens mind magicians aan het werk gezien waarbij zij gedachten weten te lezen. Nu zul je denken "is dat überhaupt wel mogelijk".
Het antwoord hierop is "nee". Zelfs een mentalist kan jouw gedachten natuurlijk niet lezen. Een mentalist kan wel hele eenvoudige informatie via jouw verkrijgen door te kijken hoe jij op dingen reageert of hoe jij kijkt! Maar dit betreft dus allemaal vrij eenvoudige informatie. Hoe meer eenvoudige informatie de mentalist via jouw verkrijgt hoe meer geheime informatie hij kan onthullen.

Gedachten manipuleren

Ook jouw gedachten kunnen worden gemanipuleerd. Een mentalist kan jouw brein voorzien van bepaalde informatie zodat jij bijvoorbeeld kiest voor een bepaalde kleur.
De gedachten manipuleren is één van de vele technieken die een mentalist zal gebruiken.

Onbewuste keuzes

Een groot deel van onze keuzes worden onbewust gemaakt. Met andere woorden: Deze keuzes zouden we wellicht niet maken als we deze meer bewust zouden maken!
Een voorbeeld van een onbewuste keuze is het getallen experiment. Stel ik vraag jou om een getal in gedachten te nemen tussen de 5 en de 10. De meest mensen zullen kiezen voor het getal 7. De reden hiervoor is dat deze precies middenin ligt.

Is een Mind Magician Paranormaal?

Er zijn natuurlijk ook mensen die paranormaal zijn. Deze paragnosten lijken over mentale gaven te beschikken. Maar dat is zeker niet het geval.  Een mentalist heeft niets met paranormale krachten te maken. Een een paragnost heeft niets met mentalisme te maken. Het zijn twee totaal verschillende werelden. Een mentalist heeft gewoon kennis van hoe ons brein in elkaar zit. Hierdoor lijkt het alsof een mind magician over paranormale gaven beschikt!

Mind magician inhuren?

Ben je ontzettend nieuwsgierig hoe een dergelijke show eruit ziet?  Neem hiervoor gerust contact met mij op zodat ik je vrijblijvend kan informeren.

informeer naar de prijzen als mind magician

contact opnemen met mij als mind magician