Gokje wagen

De toeschouwer denkt dat hij de wasknijper elke keer op de rode kaart schuift, maar keer op keer vergist hij of zij zich!

Wat heb je nodig voor deze truc

Je hebt 5 speelkaarten nodig. 4 zwarte en 1 rode. (maakt niet uit welke waarde), lijm en een knijper.

Het maken van de kaarten

Voordat je met deze truc kunt beginnen moet je eerst een aantal speelkaarten op elkaar plakken.  Leg één van de zwarte kaarten met de rug naar beneden op tafel. Smeer vervolgens de rechterzijde van de kaart in met lijm en plak hierop de tweede zwarte kaart (in het voorbeeld de klaver drie).

Hierop plak je vervolgens de rode kaart. In het voorbeeld is dit de Harten 2. Op deze rode kaart plak je de 3e zwarte kaart. Tenslotte plak je op de laatste de andere zwarte kaart. Je hebt nu 5 kaarten tegen elkaar gelijmd. Voor je de truc gaat doen er wel voor zorgen dat je alles eerst goed laat drogen. zie de onderstaande afbeeldingen.

 

 

Tip: Gebruik speelkaarten waarbij de rug een wit randje heeft (zie foto hieronder). Op deze wijze kun je alle afzonderlijke kaarten goed zien. Kaarten met maar één motief zonder witte rand zijn niet te gebruiken.

Vertoning

Toon de vijf kaarten aan een toeschouwer. Vraag hem of haar om de rode kaart goed in de gaten te houden. Draai nu de kaarten met de rugzijde naar de toeschouwer en vraag hem of haar de wasknijper op de rode te schuiven. Draai nu de kaarten om en laat zien dat de toeschouwer zich vergist heeft.

 

 

Nog vragen of opmerkingen

Heb je nog vragen of opmerkingen. Of heb je hulp nodig? Laat dan onderaan deze pagina een bericht achter.

Over de schrijver
Goochelaar Paul Weiss is eigenaar van Paul Weiss Magic Events. Paul treed op door heel Nederland en Belgie voor de meest uitéénlopende opdrachtgevers. U kunt hem inhuren tijdens diverse feesten en evenementen. Paul heeft een sympathieke uitstraling met een open houding. Hij is één van de meest geliefde goochelaars onder opdrachtgevers. Voor vragen kunt u mij altijd bellen op tel: 06 - 13693969 of neemt u contact met mij op via de contactpagina.
Reactie plaatsen

Op zoek naar een goochelaar?
Bekijk onderstaand de mogelijkheden

Rondlopende Goochelaar
Magie tussen het publiek

Op zoek naar iets anders?
Bekijk de mogelijkheden