Page content

article content

Gokje wagen

De toeschouwer denkt dat hij de wasknijper elke keer op de rode kaart schuift, maar keer op keer vergist hij of zij zich!Voordat je met deze truc kunt beginnen moet je eerst een aantal speelkaarten op elkaar plakken. Je hebt 4 zwarte kaarten nodig en één rode kaart. Leg één van de zwarte kaarten (in het voorbeeld de schoppen koning) met de rug naar beneden op tafel. Smeer vervolgens de rechterzijde van de kaart in met lijm en plak hierop de tweede zwarte kaart (in het voorbeeld de klaver drie). Hierop plak je de rode kaart. In het voorbeeld is dit de Harten 2. Op deze rode kaart plak je de 3e zwarte kaart (in het voorbeeld de klaver boer). Tenslotte plak je op de laatste de andere zwarte kaart. Je hebt nu 5 kaarten tegen elkaar gelijmd. Voor je de truc gaat doen er wel voor zorgen dat je alles eerst goed laat drogen. zie de onderstaande afbeeldingen.

lijm wasknijper

je hebt een wasknijper en lijm nodig

speelkaarten op elkaar lijmen

lijm de speelkaarten op elkaar zoals boven beschreven

kaarten aan elkaar gelijmd

zo ziet het eruit als de kaarten aan elkaar zijn gelijmd

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tip: Gebruik speelkaarten waarbij de rug een wit randje heeft (zie foto hieronder). Op deze wijze kun je alle afzonderlijke kaarten goed zien. Kaarten met maar één motief zonder witte rand zijn niet te gebruiken.

Vertoning

Toon de vijf kaarten aan een toeschouwer. Vraag hem of haar om de rode kaart goed in de gaten te houden. Draai nu de kaarten met de rugzijde naar de toeschouwer en vraag hem of haar de wasknijper op de rode te schuiven. Draai nu de kaarten om en laat zien dat de toeschouwer zich vergist heeft.

kaarten vasthouden met knijper erop

 

 

Wilt u graag goochelaar Paul Weiss inhuren om de gasten te vermaken en te verbazen met interactieve trucs? De acts die Paul vertoond kunnen plaatsvinden tussen het publiek of op bijvoorbeeld een podium. Of misschien bent u wel nieuwsgierig naar een workshop goochelen? Neem dan contact met hem op op tel: 06 – 13 69 39 69

 

Comment Section

0 reacties op “Gokje wagen

Plaats een reactie
Paul
Goochelaar Paul Weiss is eigenaar van Paul Weiss Magic Events. Paul treed op door heel Nederland en Belgie voor de meest uitéénlopende opdrachtgevers. U kunt hem inhuren tijdens diverse feesten en evenementen. Paul heeft een sympathieke uitstraling met een open houding. Hij is één van de meest geliefde goochelaars onder opdrachtgevers. Voor vragen kunt u mij altijd bellen op tel: 06 - 13693969 of neemt u contact met mij op via de contactpagina.